Tidligere LO-leder Yngve Hågensen fikk selv lønn fra LO i to år etter at han gikk av som leder. Han forsvarer ordningen, men åpner for debatt om lønnsnivået. Her med nylig avgåtte LO-leder Gerd Kristiansen på årets kongress.

Pampene freder LO-Gerds lønn

Tidligere LO-kamerater forsvarer at avgått LO-leder Gerd Kristiansen fortsatt skal få lønn, men åpner for diskusjon om nivået.

 

Av Marie De Rosa og Sofie Prestegård

Som Dagens Næringsliv skrev tirsdag, får den nå avgåtte LO-lederen Gerd Kristiansen full lønn på 1,2 millioner kroner årlig de neste tre årene. Systemet har vært brukt for avgåtte LO-ledere i flere tiår.

Åpner for endring

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen freder Kristiansens seniorlønn, men er åpen for at lønnsnivå kan diskuteres.

– Man jobber jo for pengene, men om man jobber tilsvarende en LO-lederlønn, er spørsmålet.

– Gjør man det, eller burde ordningen endres?

– Dette var noe man fant ut i 1969. Det er mulig det skulle blitt endret, men det får andre svare på, sier den tidligere LO-lederen.

Han viser til at lønnsordningen har vært slik siden Tor Aspengren tid. Det var da pensjonsalderen ble satt til 60 år. Poenget den gangen var ikke at man skulle slutte å jobbe, men at man skulle slutte å være leder. Derfor skulle man få full lønn fram til ordinær pensjonsalder på 65 år.

– Det hadde Flåthen, det hadde Valla og det hadde jeg, sier Hågensen.

Kristiansen har vist til at hun skal være styreleder i Norsk Folkehjelp når hun nå har gått av som LO-leder.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Berntsen: Bør passe seg

Ap-veteran og LO-kamerat Thorbjørn Berntsen verner om lønnsordningen, men tenker det er verdt å diskutere lønnsnivået.

– Generelt vil jeg si at man skal være forsiktig så man ikke drar arbeidsbetingelsene altfor langt slik at de blir altfor rause, og det gjelder for hele organisasjonslivet, sier Ap-veteranen.

– Hvorfor bør man passe seg for det?

– Når man er en medlemsorganisasjon, må ikke hesten gå altfor langt foran vogna, for da får man ikke vogna med seg.

Les også: – Dømmer ikke de som tar dumme valg

Maner om måtehold

Rolf Utgård, tidligere sentral fagforeningsleder tilknyttet Jern og Metall, maner også til måtehold.

– Jeg har i alle år vært skeptisk til høye lønninger og andre godtgjørelser for toppledere i både næringslivet og fagbevegelsen, og særskilt for tillitsvalgte er det viktig å være nøktern. På generell basis mener jeg det er viktig for topptillitsvalgte å gå foran og vise måtehold. Når man representerer noen og tusen vanlige arbeidstakere, tror jeg det er viktig at man i størst mulig grad deler kår med de man representerer, selv om en topptillitsvalgt har lange dager og et stort ansvar, sier Utgård og legger til:

– Man skal kompenseres for ekstra arbeid, men man skal ikke være med på den lønnsgaloppen man ser blant toppledere i næringslivet. Blant fagforeningsledere nedover i Europa vet jeg at det er viktig med fine dresser og privatsjåfører, men den norske kulturen er annerledes.

Portrett: Den hardtslående Hans-Christian Gabrielsen