Innenriks

Overfallsvoldtekt anmeldt i Oslo

Politiet ber publikum om hjelp for å finne en mann som skal ha voldtatt en ung kvinne på Nordstrand i Oslo sent fredag kveld.

Kvinnen i 20-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt i et boligområde på Nordstrand etter å ha handlet i en storkiosk i Sæterkrysset klokken 23.20.

– Gjerningsmannen er ikke pågrepet og vi ber nå om hjelp fra vitner for å finne ham, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, lederen av avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Like bortenfor storkiosken ble hun kontaktet av en ung mann, som deretter fulgte etter henne. I Fjellklangveien, like ved trikkeholdeplassen, overfalt han – og voldtok kvinnen, ifølge politiet.

– Kvinnen ropte om hjelp. En person kom til stedet, men da var allerede voldtekten fullbyrdet og gjerningsmannen løp fra stedet i retning Nordstrandveien, sier Lid.

Voldtektsmannen beskrives av kvinnen som en mørkhudet mann i 20-årene. Han er tynn, med kort hår, og muligens 170-180 centimeter høy. Han hadde på seg en mørk jakke og en løstsittende bukse.

Politiet har sikret videoopptak fra storkiosken der kvinnen handlet, og ønsker nå kontakt med flere vitner som har vært i det aktuelle området fredag kveld.

I løpet av de to første månedene i år ble det begått sju overfallsvoldtekter i Oslo. (NTB)

Mer fra Dagsavisen