Sigrid Giskegjerde Schjetne, født 06.07.96 er savnet fra Østensjø i Oslo. Hun ble meldt savnet av sine foreldre natt til søndag da hun ikke kom hjem etter en tur hos en venninne.

Over hundre tips i forsvinningssak

Politiet setter inn både hunder og helikopter i leteaksjonen etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.

 Oslo-politiet har fått inn over 100 tips i saken.

Frivillige har hele natt til mandag fortsatt letingen etter den savnede jenta som ble meldt savnet klokken 00.30 natt til søndag. Mandag morgen trapper politiet opp letingen ytterligere.

– Vi vil sette inn kriminaltekniske hunder som skal gå samme rute som den savnede gikk lørdag kveld. Både letemannskaper og hunder skal samtidig utvide dette søkeområdet noe. Det blir også satt inn helikopter som skal drive overflatesøk i det samme utvidede leteområdet, samt strandlinjesøk. Mannskaper fra Norske Redningshunder skal gå gjennom utfartsparkeringer til Østmarka, opplyser vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt, Oddleif Sveinungsen, til NTB.

Søndag kveld ble det satt inn dykkere som søkte langs vannkanten ved Østensjøvannet. Søket ble avsluttet ved 22.30-tiden uten resultat.

– Vi vil ikke sette i gang noe nytt dykkersøk før det eventuelt framkommer nye opplysninger som gjør det aktuelt, sier Sveinungsen.

Over 100 tips

Politiet har fått inn godt over 100 tips i saken og har gjennomført vitneavhør, rundspørringer og kriminaltekniske undersøkelser. Arbeidet med å gjennomgå tipsene og følge opp eventuelle ledetråder fortsetter med uforminsket styrke.

– Vi har svært få opplysninger i saken, noe som vanskeliggjør letingen, sier Sveinungsen.

Politiet skal blant annet ha sikret seg videoopptak fra flere overvåkingskameraer i området. Ifølge VG skal det dreie seg om opptak blant annet fra området rundt Godlia T-banestasjon.

Ble savnet søndag

Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne meldte henne savnet klokken 00.30 natt til søndag, da hun ikke kom hjem som avtalt etter å ha vært hos en venninne. Det er rundt to kilometer fra venninnens hus og hjem til 16-åringen.

Politiet fant tidlig 16-åringens sko, mobiltelefon og en sokk ved en barnehage bare noen få hundre meter fra hjemmet hennes.

– I og med at vi har funnet gjenstander gjør dette saken mer mistenkelig. Det er ingen grunn til at hun skulle ha tatt av seg sko og sokker, sier politiets innsatsleder Brian Skotnes til VG.

– Etter at hun forlot huset til venninnen har hun holdt telefonisk kontakt med venninner. De sendte SMS-er. Vi har ingen grunn til å tro at hun hadde en unormal oppførsel før hun forsvant, sier han.

Hørte skrik

Anne-Mette Jørgensen Sæthre er en av de nærmeste naboene til barnehagen der 16-åringens sko og mobiltelefon ble funnet. Hun forteller at både hun og datteren hørte bråk ved 00.30-tida natt til søndag.

– Vi hørte et langt, panisk og redselsfullt skrik. Skriket kom fra området ved åsen som ligger ved siden av barnehagen. Datteren min sa det hørtes ut som et vondt skrik, sier hun til Dagbladet.

Politiet bekrefter overfor NTB at de har mottatt tips om at det ble hørt skrik i området, men sier at de foreløpig ikke kan være sikre på at det er knyttet til forsvinningen.

Til Dagbladet sier to ungdommer at de syklet om kapp like ved barnehagen rundt klokken 00.30 natt til søndag og lagde «en del lyd».

Ta kontakt

Da hun forsvant hadde jenta, som fylte 16 år i juli, på seg dongerishorts, blå hettegenser og grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske. Hun er 170 centimeter høy og har lysebrunt, langt hår og blå øyne.

Politiet ber alle som var i området rundt Skøyenåsen mellom 23.30 og 01.00 om å ta kontakt. Publikum som har tips om saken, kan kontakte politiet på telefon 02800.

Familien opplyser at folk som vil melde seg som frivillige til å lete etter jenta, kan møte opp på Østensjø skole klokken 10 mandag formiddag.