Innenriks

Oslo skal bygge tre nye svømmehaller

OSLOBADENE: Tre nye svømmehaller skal stå klare i Oslo de neste årene, mens flere andre anlegg skal stenges.

I går kom den etterlengtede planen som har fått navnet «Strategi for et bedre bade- og svømmetilbud i Oslo». Det er ikke blitt åpnet et kommunalt bad i Oslo siden 1983, og hovedstadens manglende svømmetilbud har fått sterk kritikk i mange år.

Tøyen får folkebad

- Vi har 37 forskjellige bassenger i drift i dag, mange er i god stand, men det er behov for å ta noen grep og gi badetilbudet et løft, sier idrettsbyråd Guri Melby (V) til Osloby.no.

Av de tre nye, moderne bade- og svømmeanleggene, har byrådet bestemt at hovedbadet skal ligge på Tøyen og stå klart i 2018.

Utredningen er i gang, men det er ennå ikke klart om dagens bad skal rives eller ikke. Det planlagte folkebadet er ment å gi svømmeidretten gode treningsmuligheter og en konkurransearena. Badeanlegget skal også tilby helårs varmtvannsbasseng, være universelt utformet og ha heve- og senkebunn med tanke på pasientbehandling, babysvømming og svømmeopplæring.

De to andre badene har fortsatt ikke et bestemt år for ferdigstillelse. Det er også uklart akkurat hvor de skal ligge, men de er blitt vedtatt til å plasseres nær kollektivknutepunkt.

Andre bad legges ned

Samtidig legger ikke Byrådet skjul på at andre, mindre attraktive bad skal legges ned.

«Vi skal klargjøre hvilke av dagens bade- og svømmeanlegg det ikke vil være hensiktsmessig å videreføre ut fra en kost-/nyttevurdering», står det i pressemeldingen som ble sendt ut i går.

Idrettsbyråd Guri Melby presiserer til Osloby.no at anleggene ikke blir nedlagt før de nye badene er ferdigstilt.

I tillegg til flere bad, går byrådet nå inn for å doble svømmeopplæringen for barna i hovedstaden. Guri Melby foreslår i pressemeldingen å doble antallet timer obligatorisk opplæring og legge opp til mer målrettet trening for de elevene som trenger det mest.

axel.storen.weden@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen