Økt forekomst av seksuelle overgrep i det amerikanske militæret i 2018

Antall seksuelle overgrep i amerikansk militære øker, viser en ny Pentagon-rapport. Fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan krever sterkere mottiltak.

Tallet på seksuelle overgrep rapportert av både menn og kvinner ansatt av forsvarsdepartementet, gikk opp med 13 prosent i 2018 sammenlignet med 2017, til 7.263 tilfeller.

Antakelig er tallet omtrent tre ganger større, da det anslås at kun et av tre ofre i militæret rapporterer inn overgrep, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Det er tydelig at seksuelle overgrep og seksuell trakassering er vedvarende utfordringer, sier Shanahan.

– For å si det rett ut lever vi ikke opp til de standarder og forventninger vi har til oss selv og hverandre. Dette er uakseptabelt.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rundt 6,2 prosent av kvinnene i forsvaret opplevde seksuelle overgrep eller uønsket seksuell oppmerksomhet i 2018, sammenlignet med 4,3 prosent to år tidligere, ifølge den årlige Pentagon-rapporten.

Tallet for menn var mye lavere og relativt stabilt med 0,7 prosent i 2018, sammenlignet med 0,6 prosent i 2016.

I det amerikanske marinekorpset rapporterte rundt 10,7 prosent av kvinnene seksuelle overgrep i 2018.

Samlet sett estimerer Pentagon-rapporten, som baseres på undersøkelser tatt annethvert år, at mer en 13.000 kvinner og 7.000 menn ble utsatt for seksuelle overgrep i 2018.

– Vi vil kriminalisere bestemte aktiviteter neste år for å vise hvor alvorlig vi ser på visse typer oppførsel, sa Shanahan til et kongresspanel onsdag.