En 15-år gammel jente ble forsøkt dratt inn i en bil forrige fredag morgen ved gamle Øvre Dalen skole Fet kommune. Den siste tiden har det vært meldt om flere slike bortføringsforsøk.

Nytt forsøk på bortføring?

BORTFØRING? En elleve år gammel jente ble fredag morgen forsøkt lokket inn i en bil i nærheten av Emma Hjorth skole i Bærum.

Episoden skjedde ved 8.30-tiden. Jenta var på vei fra Tokerudkollen og ned til skolen. Jenta har beskrevet en mørkhudet mann med pakistansk aksent som kjørte alene i en hvit varebil.

– Han spurte om hun ville sitte på med ham til skolen. Jenta ble redd og løp fra stedet. Hun sier at bestefaren har en Ford Connect, og hun er derfor ganske sikker på biltypen, opplyser operasjonsleder Tone Kavli i Asker og Bærum politidistrikt.

Politiet har lett i området uten å finne bilen. De anmoder publikum om å komme med tips.

Flere lignende episoder har skjedd i Bærum og andre steder på Østlandet de siste ukene. Tirsdag ettermiddag ble en åtte år gammel gutt forsøkt lokket inn i en bil i Lommedalen. Han beskrev mannen i bilen som mørk og med skjegg, mens bilen ble betegnet som en blå personbil. Torsdag fikk en 13 år gammel jente en lignende henvendelse i samme område.

På to forskjellige steder i Drammen sentrum fredag kveld ble to unge kvinner på 19 og 20 år forsøkt dratt inn i biler. I begge tilfellene klarte kvinnene å rive seg løs og løpe fra stedet. Nylig fant det sted to lignende hendelser på Romerike. Der ble to jenter på 13 og 15 år forsøkt dratt inn i biler på henholdsvis Eidsvoll og Fet.