Innenriks

Nye p-regler

Forbrukerdirektør Randi Flesland håper at «cowboytendensene» i parkeringsbransjen vil forsvinne når det nå innføres et landsdekkende parkeringsregelverk.

Bilde 1 av 2

– Jeg er veldig glad for at det innføres felles regler over hele landet. Dette blir både bedre og ryddigere for norske forbrukere. Vi har jobbet med dette i årevis og gir kake til samferdselsministeren som tok grep, sier forbrukerdirektøren.

Regjeringen innfører nå et mer parkeringsregelverk som gjelder over hele landet. Forbrukerne er sikret klageadgang og kan forholde seg til standardiserte satser og regler som alle parkeringsselskapene må følge.

Enklere

– At vi får ett sett med regler for hele parkeringsbransjen, gjør det enklere å være bilist og vil forhåpentlig redusere cowboy-tendensene som har preget deler av bransjen, sier Flesland i en pressemelding.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier det har vært nødvendig å rydde i parkeringsbransjen.

Konflikter

– Vi har sett en del unødvendige konfliktsituasjoner mellom kunder og parkeringsvakter, for eksempel hvis parkeringsbilletten er utløpt med to minutter og du får kontrollavgift. Regelverket har vært for firkantet, og vi legger derfor opp til mer kundevennlighet, sier Solvik-Olsen.

Men regelverket har ingen felles standard for om du skal betale parkeringsavgift for din elbil. Her er det opp til hvert enkelt parkeringsselskap om de vil tilby gratis parkering til elbileierne eller ikke.

Det nye regelverket skal etter planen tre i kraft 1. januar 2017. (NTB)

Mer fra Dagsavisen