Ny pågripelse i cyanid-saken

En tredje mann er pågrepet og siktet for tyveri av varebilen med livsfarlige kjemikalier om bord som ble stjålet i Lørenskog i februar.

– Han er siktet for det samme som de to andre siktede i saken, grovt brukstyveri av bil. Alle dokumentene i saken er klausulert, så jeg kan ikke kommentere saken ytterligere, sier politiadvokat Camilla Granstrøm i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Ifølge avisen skal den siktede være en polakk som har tilknytning til de to andre som er siktet for tyveri av bilen. Han ble pågrepet i sitt eget hjem onsdag formiddag og skal framstilles for varetektsfengsling torsdag.

Les også: Stjålet cyanidbeholder funnet – to polske menn pågrepet

Hans advokat opplyser til avisen at mannen nekter befatning med tyveriet. De to andre siktede, som også er fra Polen, nekter også straffskyld. De ble pågrepet i begynnelsen av mars og sitter i varetekt.

Varebilen ble stjålet fra Lørenskog stasjon 20. februar. I bilen var det medikamenter som skulle til sykehus i Norge, blant annet en beholder med det svært giftige stoffet cyanid. Politiet satte store ressurser inn for å finne bilen og gikk ut med advarsler om hvor farlig cyaniden var.

De to andre siktede ble pågrepet etter å ha stukket av fra en politikontroll og deretter skjult seg i en møkkakjeller på Gjerdrum der en politihund sporet dem opp.