Innenriks

Ny nedgang i antallet koronapasienter på norske sykehus

Onsdag var 129 koronasmittede pasienter innlagt på norske sykehus. Ikke siden torsdag 19. mars har så få koronapasienter vært innlagt.

Tallet på innlagte onsdag er en nedgang på 15 pasienter fra tirsdag, ifølge Helsedirektoratets statistikk. Sammenlignet med 1. april da hele 325 koronapasienter var innlagt på sykehus, er det en nedgang på 196 pasienter.

89 av de koronasmittede pasientene er innlagt på sykehus i Helse sør-øst, 20 i Helse vest, mens 10 pasienter er innlagt i både Helse nord og Helse Midt-Norge.

Les også: Hvem skal ta regningen for koronakrisen?: Økonomer foreslår ny koronaskatt (Dagsavisen+)

Tallet på pasienter som får respiratorbehandling, har også falt. Onsdag fikk 33 av de koronasmittede pasientene respiratorbehandling. Det er en nedgang på 7 pasienter sammenlignet med tirsdag.

På det meste fikk 99 koronapasienter respiratorbehandling. Også det var 1. april.

Totalt er 7.250 personer meldt smittet med koronavirus i Norge, og de to siste døgnene er det meldt om 81 nye smittetilfeller. 40 av disse kom i Oslo, viser Folkehelseinstituttets (FHIs) dagsrapport for onsdag.

Det såkalte smittetallet, R, er beregnet til 0,66 det siste døgnet. Det betyr at hver smittede i snitt smitter 0,66 personer. På sikt vil det føre til at smitten faller.

Appen Smittestopp, som skal brukes til å spore smitte, er siden lanseringen lastet ned av 1.411.000 personer.

For abonnenter: Våre beste artikler om korona

Mer fra Dagsavisen