Ny måling: Frp og Høyre kraftig tilbake. MDG og Senterpartiet går fram

Regjeringspartiene hadde vært langt unna et flertall på Stortinget, om Norstats stortingsmåling for NRK og Aftenposten hadde vært valgresultatet.

På målingen går Frp tilbake med 3 prosentpoeng til 8,6 prosent, noe som ville ha gitt partiet 16 mandater på Stortinget.

– Det er altfor dårlig. Derfor er det bare en ting å gjøre. Vi må stå på fram mot 2021 for å vise velgerne at vi har den beste politikken, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug til NRK.

Hennes regjeringskollegaer i Høyre, Venstre og KrF gjør det også dårlig på Norstat-målingen. Statsministerens parti Høyre går tilbake 1,5 prosentpoeng fra forrige måling til 19,7 prosent. Venstre og KrF havner under sperregrensa med henholdsvis 3,4 (0,0) og 3,7 prosent (-0,2).

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Helseminister Bent Høie nekter å ta regninga for Oslo-byrådets hiv-kutt

MDG

Hadde målingen vært et valgresultat, ville regjeringspartiene totalt fått 58 mandater. I dag har regjeringen 88 av Stortingets 169 mandater.

Målingens vinnere er Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Senterpartiet. MDG får 7,8 prosent (+2,4) i oppslutning, mens Senterpartiet puster Høyre i nakken med 18,6 prosent (+2,5).

Resultatet for de øvrige partiene er som følger (sammenlignet med forrige Aftenposten/NRK-måling i parentes): Ap 24,1 (-0,7), SV 6,6 (+0,5), Rødt 3,6 (-0,9).

Stortingsvalgmålingen utført av Norstat for Aftenposten og NRK, og er basert på 948 intervjuer. Feilmarginene i målingen er mellom 1,3 og 3,1 prosentpoeng. (NTB)

Les også: MDG-politiker sjokkerer: Sammenlignet oljearbeidere med nazister og slavedrivere