Politiet har sperret av gamle Øvre Dalen skole i Gan, Fet kommune, der en 15-år gammel jente ble forsøkt dratt inn i en bil fredag morgen.

Ny jente forsøkt bortført

En 15-årig jente ble fredag morgen forsøkt dratt inn i en bil i Gan i Fet kommune på Romerike.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 7.20 fredag morgen. Jenta ventet på skolebussen ved gamle Dalen skole da en mann i en grå varebil med grønne skilter stoppet og forsøkte å ta med seg jenta.

– Det var faren til jenta som meldte fra. Hun klarte å kjempe seg løs og mannen kjørte fra stedet langs riksvei 169 mot Løken og Momoen, i retning Aurskog-Høland, sier operasjonsleder Hilde Iversen i Romerike politidistrikt til NTB.

Jenta pådro seg lettere kuttskader i sammenstøtet med mannen og politiet sendte en ambulanse for å ta seg av jenta.

Mannen politiet ser etter er circa 185-190 centimeter høy, han er skjeggete og muligens utlending. Han hadde på seg en brun hettegenser og hvit snekkerbukse. Den grå varebilen hadde to dører bak.

Torsdag morgen ble en 13 år gammel jente forsøkt dratt inn i en bil i et boligfelt i Eidsvoll. Hun klarte også å komme seg unna. Gjerningsmannen i dette tilfellet beskrives som 30-40 år med europeisk utseende. Bilen er en rød muligens eldre kassebil.