NRK: Torbjørn Røe Isaksen (H) erstatter trolig Hauglie som arbeids- og sosialminister

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ligger an til å overta Anniken Hauglies jobb som arbeids- og sosialminister, opplyser kilder til NRK.

Saken er oppdatert

Isaksen har vært næringsminister i Solbergs regjering siden januar 2018, etter å ha vært kunnskapsminister i perioden 2013 til 2018.

Tidligere torsdag har flere medier meldt at arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) er ferdig i regjeringen.

Hauglie er øverste ansvarlige for Nav og har de siste månedene vært under press i kjølvannet av Nav-skandalen, hvor 78 personer antas å ha blitt uskyldig dømt.

Fiskeriminister

Statssekretær i nærings- og fiskeridepartementet, Geir Inge Sivertsen (H), blir ny fiskeriminister, ifølge TV 2s kilder.

Sivertsen (54) var ordfører i Lenvik kommune i Troms i perioden 2011 til 2019. Han har også hatt mange verv i Troms og Finnmark Høyre.

Høyre-politikeren fra Troms tiltrådte som statssekretær for næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i november 2019.

– Jeg har ingen kommentarer til spekulasjoner om sammensetningen av ny regjering eller når denne presenteres. Det er det utelukkende statsministeren som har oversikt over, sier han til Folkebladet.

Før Sivertsen ble ordfører var han administrerende direktør i Nor-Team Entreprenørforretning på Finnsnes. 54-åringen er utdannet sivilingeniør på NTNU.

Ny statsrådspost

Linda Hofstad Helleland (42) går inn i regjeringen i en nyopprettet statsrådspost som distriktsminister, ifølge Adresseavisen.

Statsrådsposten er en nykonstruksjon, hvor det også skal legges inn andre områder hun skal ha ansvar for, ifølge avisa.

Den tidligere kultur- og barne- og likestillingsministeren sitter i Stortingets næringskomité, og tidligere har hun blant annet ledet transportkomiteen.

Høyre-politikeren er opprinnelig fra Klæbu i Trøndelag, men er bosatt i Drammen. Hun er gift med parlamentarisk leder i samme parti, Trond Helleland.

Samtidig skal Monica Mæland (H) bli ny justisminister, opplyser kilder til VG.

Opplysningene er bekreftet fra sentrale regjeringskilder, ifølge avisa.

Mæland har vært kommunal- og moderniseringsminister siden 2018 i Erna Solbergs regjering. Fra 2013 til 2018 var hun næringsminister. Hun er utdannet jurist.

Ny kommunalminister

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) får større ansvar og blir kommunalminister, opplyser kilder til Aftenposten. Astrup ble utnevnt til digitaliseringsminister i januar 2019 etter å ha vært utviklingsminister i ett års tid.

Ifølge avisa overtar han nå Monica Mælands (H) jobb som kommunalminister, mens Mæland blir ny justisminister.

Ministerposten som digitaliseringsminister ligger også under Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Adresseavisen har tidligere meldt at Linda Hofstad Helleland får en nyopprettet ministerpost som distriktsminister.