Nyheter

NRK: Regjeringen følger Stortingets vedtak – øker kompensasjonstak til minst 85 prosent

Regjeringen øker taket for kompensasjonsordningen for bedrifter fra 80 til 85 prosent, ifølge NRKs kilder. Justeringen kommer fredag. Da kommer også en justering av dagpengeordningen.

Fredag legger regjeringen fram en ny økonomisk krisepakke, og ifølge NRK legges det fram en proposisjon om økt kompensasjonsgrad til Stortinget.

Les også: Økonomiprofessor mener næringslivet må få mindre innflytelse på krisepakkene

– Jobber med å følge opp

Gjennom kompensasjonsordningen kan bedrifter med store tap få igjen inntil 80 prosent av faste, uunngåelige utgifter fra staten i januar og februar. 18. januar vedtok opposisjonen med flertall i Stortinget å øke taket til 85 prosent. Det skjedde etter at blant annet NHO og Virke hadde bedt om at kompensasjonstaket skulle økes.

– Det er et vedtak som Stortinget har gjort og som regjeringen nå jobber med å følge opp, men vi legger ikke fram vår proposisjon før fredag, sier næringsminister Iselin Nybø (V) til NRK.

Les også: Firerbanden overkjører regjeringen om krisetiltak

Dagpenger

Regjeringen følger også Stortingets anmodning og foreslår at dagpengemottakerne som 1. november i fjor hadde nådd maksimal dagpengeperiode, nå igjen kan søke.

I en pressemelding viser arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til at dagens smitteverntiltak gjør at arbeidsmarkedet er spesielt krevende.

– For å hjelpe folk i denne spesielle perioden foreslår vi derfor at de som har gått ut av dagpengeordningen etter 1. november 2020 kan søke om å komme inn igjen i denne fra 1. februar, sier Røe Isaksen.

Dermed følger regjeringen opp vedtaket som Sp, SV, Ap og Frp fikk gjennom i Stortinget 19. januar.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen