Innenriks

Norges første tariffavtale i skjønnhetsbransjen

Tre hudpleiere har gått i front og sørget for at Waxing Palace i Oslo blir den første bedriften i skjønnhetsbransjen som får tariffavtale, skriver Fagforbundet.

Et viktig skritt på veien! Dette er den første avtalen innenfor skjønnhetsbransjen. Våre tre hudpleiere har gått i front, og skrevet historie. Det blir tariffavtale ved Waxing Palace, nå gjenstår forhandlingene. Utforming av avtale vil ta tid. Skjønnhetsbransjen har med dette blitt litt skjønnere! skriver Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo.

Ryddige arbeidsforhold

Det betyr at de får en avtale på plass og kan få ryddige lønns- og arbeidsvilkår på plass som resten av arbeidslivet, sier Pål Skarsbak i Fagforbundet.

Han mener dette er noe som i høyeste grad trengs i skjønnhetsbransjen.

Det er et område som ikke akkuart er godt regulert på avtalesiden, så det er bra at de nå får ryddige lønns og arbeidsvilkår hos Waxing Palace, sier han

Han understreker at dette ikke betyr umiddelbart bedre lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte, men at rammeverket for å kunne forhandle om bedre arbeidsvilkår nå er lagt.

Det er en seier at vi får på plass ryddige forhold for arbeidstakere. Det er det som er jobben vår.

Streiket

Fagforbundet har det siste året jobbet hardt med å organisere ansatte i skjønnhetsbransjen i Oslo. De har streiket for å få en tariffavtale hos Waxing Palace, og nå får de altså endelig det.

Og for den som skulle lure på hva en tariffavtale er: en tariffavtale er en avtale mellom en fagforening og en arbeidsgiver eller arbeidsgiverforening om arbeids- og lønnsvilkår.

Les også: Helsefagarbeidere taper titusener i året på å være ansatt i private sykehjem

Mer fra Dagsavisen