Innenriks

Norge får 4.000 doser av Moderna-vaksinen til uka

Kommende uke mottar Norge 4.000 doser av koronavaksinen til Moderna, sier Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström til TV 2.

– Deretter vil dere motta 10.000 doser fra Moderna i snitt hver uke fremover, sier han til TV 2.

Bergström sier til NRK at Norge innen slutten av februar skal ha fått 67.000 doser. I mars øker leveransen til rundt 30.000 doser i uka.

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) anbefalte onsdag en midlertidig godkjennelse av Modernas koronavaksine for personer over 18 år. Vaksinen må formelt godkjennes av EU-kommisjonen før den kan tas i bruk i EU og EU.

Det er den andre covid-19-vaksinen som EMA har anbefalt for godkjenning. Fra før er vaksinen fra Pfizer og Biontech godkjent i EU og Norge.

Modernas vaksine er allerede godkjent i opprinnelseslandet USA. Vaksinene må i likhet med Pfizer/BioNtech-vaksinen gis som to doser.

Fordelen med Modernas vaksine er at den er holdbar i kjøleskapstemperatur i kjøleskapstemperatur i inntil 30 dager og i et halvt år i -20 grader. Pfizer/BioNtech-vaksinen krever på sin side lagring i -70 grader og er kun holdbar i kjøleskap i fem dager.

Mer fra Dagsavisen