NHO-leder Kristin Skogen Lund kritiserer LO-leder Gerd Kristiansen for å svartmale norsk arbeidsliv og å prioritere valgkamp for Arbeiderpartiet. Her fotografert sammen i 2013.

NHO-sjefen ut mot LO og Ap

NHO-leder Kristin Skogen Lund kritiserer LO-leder Gerd Kristiansen for å svartmale norsk arbeidsliv og å prioritere valgkamp for Arbeiderpartiet.

 

Kristin Skogen Lund sier til VG at LOs største forbund, Fagforbundet, og Ap selv gjør det de tordner mot i taler: Leier inn korttidsmedarbeidere.

– Vi reagerer på hvordan LO og Ap beskriver arbeidslivet i Norge. Vi kan ikke sitte stille og se på hvordan de svartmaler verdens beste arbeidsliv, sier hun.

I sin åpningstale til LO-kongressen mandag, gikk Gerd Kristiansen hardt ut mot regjeringen som hun mener skaper usikre arbeidstakere og fortsatte retorikken om midlertidig ansettelser. Ifølge Skogen Lund har arbeidsminister Anniken Hauglie (H) lagt fram tall som viser at antall midlertidig ansatte har ligget stabilt rundt åtte prosent i mange år.

– Både Fagforbundet og Arbeiderpartiet har i 2017 lyst ut midlertidige stillinger som kommunikasjonsrådgiver, nettopp fordi de trenger ekstramannskap for en periode, sier NHO-sjefen og sier det forteller at LO og Ap kritiserer en hverdag de er en del av.

Ifølge Kristiansen har de aldri vært imot midlertidige stillinger ved midlertidige behov. Kritikken gjelder arbeidslivet generelt.

–Når det er rene mafiatilstander i sentrale deler av norsk arbeidsliv, så er det vår plikt som tillitsvalgte å si ifra, sier hun.

(NTB)