Innenriks

Nettavisen: Politiet venter med videre Røkke-undersøkelser i torpedosaken

Politiet har satt etterforskningen av påstandene om Kjell Inge Røkke som kom fram i rettssaken mot Jan Erik «Jannik» Iversen, på vent.

Da Jan Erik «Jannik» Iversen ble dømt for grov utpressing mot Kjell Inge Røkke i fjor, ble det besluttet å vurdere videre etterforskningsskritt. Grunnen var at Iversen kom med uttalelser i retten som påtalemyndigheten bare var kjent med gjennom mediene.

Han sa blant annet at han hadde blitt tilbudt 100 millioner kroner av Røkke for å «fjerne» finansmannen Christer Tromsdal. Grunnen var at han skulle være i besittelse av et lydopptak som Røkke oppfattet som svært skadelig for ham.

– Status på selve saken er uendret. Vi har påbegynt undersøkelser, men har besluttet å vente med å gjøre noe mer. Vi mener det er klokt å vente med videre undersøkelser til det foreligger rettskraftig dom i straffesaken som pågår, sier påtaleleder Audun Kristiansen i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Iversens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, er uenig i politiets vurdering og mener politiet kan undersøke saken uavhengig av straffesaken.

Sensasjoner

Røkkes bistandsadvokat John Christian Elden påpeker at tingrettsdommen er sterk og klar i sin avvisning av at Røkke har gjort noe klanderverdig.

– Så jeg skjønner politiets foreløpige konklusjon og deres prioriteringer nå. Pressens håp om sensasjoner kan ikke styre virkeligheten, skriver han til avisa.

Borgarting lagmannsrett har ennå ikke mottatt tilsvaret til politiet på Iversens anke. Det er usikkert når de får behandlet den, og om det blir ny rettssak, eller om anken skal avvises, og dermed at dommen på 20 måneder blir stående. (NTB)

Mer fra Dagsavisen