Innenriks

Nerdrum bytter advokat

Maleren Odd Nerdrum skal igjen møte for retten, tiltalt for skattesvik. Nå har han byttet ut forsvarsadvokat Tor Erling Staff med skatteekspert Pål Berg.

Berg har tidligere arbeidet med kunstnerens skattesak. Han mener at maleren ikke har unndratt skatt og at det er store feil og mangler i bokettersynet, melder NRK.


Odd Nerdrum er dømt til to års fengsel for grovt skattesvik. Han har anket dommen fra Oslo tingrett i august i fjor og møter med sin nye forsvarer i Borgarting lagmannsrett i Oslo 11. juni til 13. juni.
Staff har ingen kommentarer til at Nerdrum har skiftet forsvarer.
– Det er jo fritt forsvarervalg her i landet. Jeg ønsker Pål Berg lykke til, sier han.
I skatteoppgjøret inngår Nerdrums eiendom Røvik Gård ved Stavern. Siden i fjor høst har den ligget ute for salg med en prisantydning på 22 millioner kroner.

Nå er eiendommen fjernet fra markedet etter at Nerdrums egen salgskanal, The Nerdrum Institute, har tatt arrest i eiendommen for 13 millioner kroner, skriver NA24.

The Nerdrum Institute eies av kunsthistoriker Bjørn Li, tidligere direktør for Nasjonalmuseet, Allis Helleland og kunsthandler Kjell Endre Wenstad. Selskapet ble etablert i 2010 for å ta seg av salget av malerens arbeider.

Mer fra Dagsavisen