Tidligere kunnskapsminister, finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen har ingen planer om å stille som ordførerkandidat i oslo.

Nekter å stille som ordførerkandidat

UAKTUELT: Tidligere kunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen avviser kategorisk SV-veteran Stein Ørnhøis forslag om å stille som ordførerkandidat ved kommunevalget i Oslo i 2015.

– For det første mener jeg SV har Oslos beste opposisjonspolitiker i Marianne Borgen. Det som er oppnådd med løsninger for Munch-museet og Tøyen, er et bevis på det. For det andre har jeg gitt meg i politikken etter 24 år, sier Halvorsen til NTB.

Ørnhøi lanserte den tidligere SV-lederen som venstresidens redningskvinne ved neste kommunevalg i Klassekampen fredag.

– Det er flere tiår siden det har blitt lansert en så sterk ordførerkandidat i Oslo som Kristin Halvorsen, sier Stein Ørnhøi, som selv har vært leder i SVs forløper, Sosialistisk Folkeparti.

Politikkcomeback uaktuelt

Halvorsen ønsker imidlertid ikke kommentere at hun blir omtalt som redningskvinne for venstrefløyen.

– Jeg har ingen kommentarer ut over dette. Det er ikke aktuelt for meg å gjøre noe comeback i politikken, sier hun.

Halvorsen har i 24 år vært valgt til Stortinget for SV, og hun har vært kunnskapsminister og finansminister.

– Jeg er nå menig medlem av Grünerløkka SV. I noen perioder må man også få være vanlig medlem av et politisk parti, sier Halvorsen til NTB.

– Kommunevalg er personvalg

Ørnhøi mener at venstresiden ikke har hatt makten i Oslo siden 1995 fordi de i motsetning til høyresiden ikke har klart å samle seg om en felles ordførerkandidat.

– Høyresiden har bestandig vært flinke på å finne ordførerkandidater i Oslo. Det er forferdelig vanskelig å finne noe stygt å si om Fabian Stang, sier han til avisen.

Ørnhøi understreker at det ikke er nok å ha Halvorsen som ordførerkandidat alene, men mener at kommunevalg i stor grad dreier seg om personvalg.

Ørnhøi får støtte fra nestleder Mari Lund Arnem i Oslo SV, som sier hun «blir varm i hjertet» av å tenke på Kristin Halvorsen som Oslo-ordfører.