Nyheter

Nakstad: Utbruddet i Østfold kan vare i flere uker

Over 200 er smittet i koronautbruddet i Sarpsborg og Fredrikstad. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tror utbruddet vil vare i flere uker.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til  VG og NRK at smitteutbruddet i Sarpsborg og Fredrikstad er det største i Norge siden våren.

_ Jeg tror det vil ta flere uker å få full kontroll på dette og slå dette utbruddet helt ned, sier Nakstad.

Han viser til de allerede godt kjente anbefalingene om å holde avstand, at folk respekterer karantenereglene og holde trykket oppe i smittesporingsarbeidet for å vinne kontroll og redusere smitteutbruddet.

Men han tror ikke vi står overfor en situasjon hvor det er mye skjult spredning.

– Dette er nok det største utbruddet siden vi fikk kontroll på pandemien i vår. Det rammer flere kommuner samtidig, og selv om disse kommunene gjør en kjempejobb med å smittespore, og laboratoriene analyserer mange prøver, så er det ganske stor risiko for at man ikke fanger opp alle smittetilfellene. Da kan det bli nye smitteklynger og så kan dette utbruddet dra litt ut i tid, sier Nakstad.

Les også: Flere fester var større enn regjeringens råd – Høie ber festdeltakere være «ekstra forsiktige»

Mer fra: Nyheter