Nå må Østlandet forberede seg på snøkaos

Meteorologene varsler kaos i trafikken og råder folk til la bilen stå når snøen ventelig vil lave ned østafjells fra mandag og over til tirsdag.

Av NTB

Snøen var begynt å falle flere steder på Sørlandet mandag ettermiddag. Meteorologisk institutt advarer på Yr om snø og underkjølt regn i store deler av landet de neste dagene. For Sørlandet ble det mandag ettermiddag sendt ut advarsel om vanskelige kjøreforhold.

Statsmeteorolog Siri Wiberg sier til NRK mandag ettermiddag at det ventes opp mot 10 cm snø over store deler av Østlandet fra tirsdag morgen.

– Det er på tide å advare folk mot det som kommer. Det kan bli ganske kaotisk, sier Wiberg til NRK.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Varsel

Det er sendt ut varsel om vanskelige og farlige kjøreforhold fra sørøst i landet og helt opp til Nordland tirsdag. Det advares om underkjølt regn og kraftige vindkast på fjellet som sammen med snø og snøfokk kan gi vanskelige og farlige kjøreforhold.

– Fra tirsdag ettermiddag stedvis vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av østlig kuling, snø og snøfokk, først i sørlige områder, skriver meteorologene i varselet for Helgeland og Saltfjellet.

Nedbøren vil først komme som snø før temperaturen ventelig vil gå opp og endre den til regn.

– Fra tirsdag ettermiddag av går det over til underkjølt regn på Østlandet og i indre strøk på Vestlandet. Du må ikke finne på å kjøre på sommerdekk nå. Kjøreforholdene blir svært vanskelige, og det er helt uforsvarlig å ferdes i bil uten vinterdekk. Har du ikke rukket å skifte dekk, må du parkere bilen. Reis heller kollektivt, sier statsmeteorolog, Aslaug Skålevik Valved til Nettavisen. (NTB)

Les også: Kiss til Oslo for å si farvel