Innenriks

Nå er det hett over hele Østlandet

Vi hopper i fjorden, kjøper dagferske reker rett fra båten, slenger oss i parken og dupper tærne i elva.

Bilde 1 av 11

Se flere sommerbilder fra Oslo, samt Drammen, Moss og Stavanger, ved å bla i vinduet over!

Det var som om alle hadde tatt fri denne stekende varme sommerdagen, gradene nærmet seg opp mot 30 grader på det varmeste i Oslo i går.

I tigerstaden slentrer badekåte ungdommer forbi Operaen og Sukkerbiten bort til den nye badeplassen ved Sørenga. Kaldt i vannet? Ikke et tema for Siri Dahl Stoknes og Markus Berggrav.

OSLO: «Liv har tatt på seg den hvite hatten (stråhatt-detalj), det er 20 grader varmt på Katten, i hvert fall er det sikkert mer enn 18, spis kroan-is eller sjokolade.» (Lillebjørn Nilsens «Bysommer»)

«Liv har tatt på seg den hvite hatten, det er 20 grader varmt på Katten, i hvert fall er det sikkert mer enn 18, spis kroan-is eller sjokolade.» (Lillebjørn Nilsens «Bysommer»)

Tørker svetten

Karl Johan er spekket med klovner som vil selge ballongdyr til barna. På Egertorget forsøker en enslig cellist å trekke til seg publikum, mens en betongbil forurenser tonene.

– Det er ikke mye penger i den butikken jeg har i fanget i dag. Sommertemperaturen pleier å gå hånd i hånd med gavmildheten, sier en forundret Ferdinand Wyller fra Sauherad i Telemark, en av kommunene som skal slås sammen. Wyller rakk ikke å stemme før han dro til Oslo.

En enslig rumener tørker svetten i skyggen av syrintreet foran Stortinget, mens asiatiske turister tar bilder av hverandre og seg selv.

Einar Wengen ligger rett på gresset, soler seg i bar overkropp mens veslejenta på åtte måneder tar en blund i vogna.

I Studenterlunden går Hana og Noor fra Dubai med smil om munnen, mens de spiser kronesis og mater duene med kjeksen.

«Oslo, Oslo, nå er du bygd i stål og betong.. for her er alt slags folk som bor, aller deiligste stedet som bor». (Fra DeLillos' «Oslosangen»)

«Oslo, Oslo, nå er du bygd i stål og betong.. for her er alt slags folk som bor, aller deiligste stedet som bor». (Fra DeLillos' «Oslosangen»)

Ferske reker

Utenfor Oslo S husker to tungt sminkede og pelskledde divaer med himmelhøye sko på barnehuskene, mens de filmes av en tredje.

– Vi lager video til låta «That’s my girl», forteller Maja Sundbye, Maria Heimvåg og Synne Henriksen, som går på medier og kommunikasjon på Nesodden videregående.

Når sommervarmen kommer, smaker det ekstra godt med ferske reker.

– Rekesesongen tar seg opp på sommeren, særlig når vært er så fint som nå, sier Finn Erik Årvik (51). Hans rekebåt ligger fast i kanalen i Moss, og er et kjent innslag i byen med et jevnt tilsig av mossinger.

– Årviks reker er verdens beste, sier Gerd Høgmo (79) – ingen ringere enn mamma’en til fotballandslagets trener, Per Mathias.

Mer fra Dagsavisen