Nyheter

Nå er det forbudt med bål i skogen fram til høsten

Det generelle forbudet mot åpen ild i skog og utmark over hele landet trådte i kraft onsdag. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild noen steder.

Forbudet gjelder mellom 15. april og 15. september. Det gjelder all utmark og omfatter både skog, lyng, gress, snaufjell, holmer og strandområder, men det gjøres unntak for godkjente bålplasser og steder der det åpenbart ikke kan medføre brann.

– Bålreglene åpner for bruk av skjønn. Du kan tenne opp bål i tilfeller hvor det ikke åpenbart kan medføre brannfare. Det kan for eksempel være der det fortsatt er mye snø, etter mye nedbør, eller på sand, i god avstand fra vegetasjon, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Les også: Koronakrisen fremskynder Manglerud bad (Dagsavisen+)

Mange steder i Sør-Norge er det allerede svært tørt etter en snøfattig vinter, og Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel for skogbrannfare i de fleste områdene Østafjells.

På enkelte steder kan det bli aktuelt å innføre lokale totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs. Dette er det kommuner og de lokale brannvesenene som avgjør.

Mer fra Dagsavisen