Innenriks

Mye slagsmål og fyll natt 17. mai

FEIRING: Politiet over hele landet hadde en travel natt. Men det er ikke meldt om episoder med alvorlige skader.

Både i Oslo og Kristiansand ble det torsdag kveld meldt om knivstikking. I begge tilfeller ble ofrene bare lettere skadd og sendt til sykehus for kontroll.

I Oslo ble den antatte gjerningsmannen pågrepet kort etter knivstikkingen, mens politiet i Kristiansand ikke har fått tak i den mistenkte. IfølgeFædrelandsvennen har politiet navnet på den som skal ha stått bak knivstikkingen.

Russebråk

Som seg hør og bør har også russen gjort seg bemerket natt til 17. mai, men bortsett fra en del klager på bråk og høy musikk er det ikke meldt om noen alvorlige episoder. Ansamlinger av busser er blitt bortvist og spredt av politiet flere steder i landet.

På Kadettangen i Bærum falt en russ ned fra taket på en buss og må trolig sy noen sting i bakhodet. På Nøtterøy i Vestfold falt en russejente ned fra taket på russebussen og ble sendt til kontroll på legevakten. Ingen av disse ble alvorlig skadd.

Slåsskamp

Ved femtiden på morgenen ble det meldt om slåsskamp mellom russ ved det gamle flytårnet på Fornebu. Politiet melder om mange involverte og skader som kutt i ansiktet, kløyvd jeksel og skrubbsår.

Politiet i Vadsø tvitrer på sin side om eksemplarisk oppførsel av russen. Politiet gjennomførte promillekontroll i femtiden i forbindelse med en kampanje for premiering for å holde seg edru, og konstaterte 0,0 på tjue av de kontrollerte.

Pågrep flere

I Hammerfest i Finnmark måtte politiet rykke ut til en slåsskamp med flere personer involvert etter midnatt. Også brannfolk og ambulanse ble sendt til stedet, men politiet fikk kontroll. Ifølge Finnmark Dagblad var en mann i 20-årene blitt oppsøkt av en kvinne og to menn. De sistnevnte skal ha utsatt mannen for vold, og politiet har pågrepet flere mistenkte. Offeret ble ikke alvorlig skadd.

Flere steder i landet, blant annet i Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Finnmark og i Oppland, ble berusede mindreårige ungdommer tatt hånd om av politiet og kjørt hjem eller hentet av sine foreldre.

Mer fra Dagsavisen