Moxnes etter nye spørsmål til Hauglie: – Jeg fikk overhodet ikke noe svar

Rødts Bjørnar Moxnes stilte Anniken Hauglie (H) spørsmål om hva hun foretok seg fra 30. august, da alarmen gikk i departementet om Nav-skandalen.

I Stortingets ordinære spørretime onsdag spurte Bjørnar Moxnes blant annet om hva arbeids- og sosialministeren foretok seg i saken fra alarmen gikk 30. august. Det gikk 48 dager fra alarmen gikk i departementet til Riksadvokaten ble varslet, sa Moxnes.

– Vil Hauglie beklage at hun ikke fikk fortgang i saken i månedsskiftet august-september? Det gikk ytterligere en og en halv måned hvor mennesker ble dømt, innkalt til soning og ble sittende i fengsel, spurte han.

– Ser man på saken tilbakeskuende, er det grunn til å stille spørsmål om hva som burde ha blitt gjort på et tidligere tidspunkt, svarte Hauglie blant annet.

Les også: Rundt 30 nye straffesaker knyttes til Nav-skandalen

Moxnes spurte også om hva regjeringen gjør for dem som indirekte er rammet av Nav-skandalen ved at de har unnlatt å dra på ferie, møte familie og lignende, av frykt for å miste støtte de hadde rett på.

Her gjentok Hauglie mye av det hun sa i sin redegjørelse tirsdag. De som urettmessig har betalt tilbake stønad, vil få utbetalt det de har krav på. Ofre skal få fri rettshjelp, og regjeringen vurderer å opprette en særskilt erstatningsordning som sikrer at de som er rammet, får behandlet saken sin så raskt som mulig.

– Jeg fikk overhodet ikke noe svar. Det mener jeg ikke er tillitvekkende, sier Moxnes til NTB.