Moxnes: – Beklager at Ap og Sp ikke støttet Rødts mistillitsforslag mot Hauglie før det var for sent

I dag ble det klart at verken Ap, SV eller Sp ville hatt tillit til Anniken Hauglie om hun hadde blitt sittende.

I november fremmet Rødt mistillitsforslag mot Anniken Hauglie (H), men ingen støttet partiet. SV fulgte etter i januar, og i dag ble det klart at heller ikke Arbeiderpartiet eller Senterpartiet ville hatt tillit til Hauglie om hun fortsatt hadde vært statsråd.

Hauglie ble erstattet av Torbjørn Røe Isaksen (H) da Frp gikk ut av regjeringen. 

– Til Ap og Sp er det bare å si velkommen etter, samtidig som vi beklager at de ikke støttet Rødts mistillitsforslag mot Hauglie før det var for sent å stille henne til ansvar, sier Bjørnar Moxnes til Dagsavisen. 

– Ved å gå sammen med regjeringen og stemme ned mistillitsforslaget vårt uten en gang å sende det til komitébehandling, hjalp de Hauglie å snike seg ut bakveien og slippe et oppgjør på Stortinget.

I dag la kontroll- og konstitusjonskomiteen fram sin innstilling om trygdeskandalen. Medlemmene fra SV, Ap og Sp fremmer et såkalt daddelvedtak – den sterkeste formen for kritikk Stortinget kan gi uten å fremme mistillit – direkte mot statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen.

Frp støttet ikke kritikkvedtaket mot regjeringen. 

– Dette er tidenes mageplask fra Frp. Partiet lovte handlekraft, men dilter nå etter regjeringen som fraskriver seg alt ansvar for denne enorme uretten som har rammet så mange nordmenn, sier Moxnes. 

Solveig Horne som sitter i kontrollkomiteen for Frp, mener Rødt-lederen ikke har skjønt hva det er komiteen har behandlet. 

– Den uttalesen faller på sin egen urimelighet. Han må settte seg inn i hva det er vi har behandlet, som er redegjørelsen statsråden har gitt til komiteen, hva slags kjennskap hun har hatt til saken og hva hun har tenkt å gjøre, sier Horne.