Minst en skadd etter knivstikking ved Danmarks plass i Bergen

En kvinne tilsølt i blod er pågrepet etter å ha oppført seg truende med kniv i området Kronstad i Bergen. Ingen er foreløpig funnet skadd, opplyser politiet.

Saken er oppdatert

Bergens Tidende skriver at en tilsatt ved legevakta er lettere skadd. Politiet søker etter flere skadde i området for å være sikker, men tror de nå har oversikt, skriver avisa.

Politiet meldte først til NTB at minst en person var skadd etter at politiet fikk melding om at en kvinne i slutten av 20-årene ble observert med kniv og tilsølt i blod i området Kronstad-Danmarksplass.

Politiet har nå pågrepet den mistenkte kvinnen, samt fått kontroll på den først antatt skadde personen.

– Det viser seg nå at vedkommende er uskadd. Blodet på den pågrepne kvinnen antas å være kvinnens eget, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Les også: Ny testmetode: Skal teste ut spyttprøver til hjemmebruk for å avdekke koronasmitte

Selvpåførte skader

Politiet bekrefter at mistenkte har skader i en hånd som antas som selvpåført knivskade.

– Kvinnen ivaretas nå av helsevesenet. Politiet har ikke funnet andre skadde personer i området hvor gjerningspersonen har beveget seg, opplyser politiet videre.

Operasjonssentralen i Vest politidistrikt fikk melding om saken klokken 14.06.

– Det ble meldt om en truende person som gikk mot legevakten. Forbipasserende oppfattet at flere ble knivstukket, sier operasjonsleder Bjarte Rebnor til NTB.

Les også: FHI: Norge kan bli rødt om to uker

Tett befolket område

Det har ikke kommet meldinger om flere skadde i området, som er tett befolket. Likevel leter politiet mellom Danmarks Plass og Bergen legevakt, en strekning på noen hundre meter, for å se om noen flere kan ha blitt skadd.

– Vi snakker også med vitner som har sett gjerningspersonen, sier operasjonslederen.

Les også: Hvor mange kan jeg invitere til fest? Dette er rådene og reglene som gjelder nå