Innenriks

Miljøorganisasjoner: Bra med brudd

- Dette bruddet viser at Erna Solberg og Siv Jensen ikke forstår at klimatrusselen er den største utfordringen vi står overfor, sier Greenpeace

Venstre får honnør av miljøorganisasjoner for å stå klippefast for klimaet etter at partiet valgte å bryte forhandlingene med regjeringspartiene om statsbudsjettet for neste år.

– Venstre skal ha stor honnør for å stå opp for klimaet og framtidige generasjoner, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

Venstre valgte tirsdag å bryte budsjettforhandlingene med regjeringspartiene etter at verken Høyre eller Frp ville røre den såkalte bilpakken.

Lundberg mener kontrasten mellom de pågående budsjettforhandlingene og statsminister Erna Solbergs uttalelser om Parisavtalen som «historisk» og «et vendepunkt» er enorm.

– På under ett år har Solberg gått fra å rose en avtale som på det sterkeste oppfordrer til øke utslippskutt, til å stille ultimatum på noen få øre i økte bensinavgifter, sier hun.

Også Greenpeace-leder Truls Gulowsen mener det er bra at Venstre ikke etterlater noen tvil om at klimasaken er viktigst.

– Dette bruddet viser at Erna Solberg og Siv Jensen ikke forstår at klimatrusselen er den største utfordringen vi står overfor. Vi må snarest kutte betydelig i klimagassutslippene og ikke vente til etter 2020, slik regjeringen legger opp til, sier Gulowsen.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen