I flomrammede Odda vil det fortsette å regne til helgen. Men nedbørsmengdene vil være langt mindre enn hva de har fått tidligere denne uken. På bildet ses elven Opo som har gått langt over sine bredder. FOTO: MARIT HOMMEDAL/NTB SCANPIX

Mer regn i vente

VÆRET: Bekker, elver og vann har flommet over for lengst. Nå kommer det enda mer nedbør.

Vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt har både gode og dårlige nyheter til de flomrammede innbyggerne på Vestlandet denne helgen.

Den dårlige nyheten er at det kommer mer nedbør. Den gode nyheten er at det ikke kommer like mye som tidligere denne uken.

– Det vil kunne komme opp mot 40 millimeter både lørdag og søndag, sier Moxnes til NTB.

Dette er langt mindre enn tidligere den siste uken da det kom over 100 millimeter i døgnet flere dager på rad. Også mandag ventes nedbør, men da i enda mindre mengder.

Grått

For det østafjelske starter helgen med litt regn lørdag, før det blir lettere vær utover dagen. Også søndag bringer med seg regn, men ifølge Moxnes kommer det ikke i voldsomme mengder. Temperaturene vil stige noe, kanskje opp mot 10 grader i sentrale strøk.

Til helgen ventes det også regn i Møre og Romsdal og Trøndelag, men heller ikke her kommer det i store mengder.

– Men det blir grått. Og høstlig, sier meteorologen.

Regn ventes det også i Nordland og Troms. Moxnes sier det ventes en del nedbør, spesielt i Nordland. I Nordland kan nedbøren komme som snø i høyden, mens den kan komme som snø ned mot kysten i Finnmark. Temperaturen vil stige og komme over null, spesielt i lavereliggende strøk.

Mer av det samme

Neste uke fortsetter det med mer av det samme været over hele landet – det vil si variert – selv om Nord-Norge får lengre perioder med opphold litt ut i neste uke.

I det østafjelske fortsetter det med perioder med nedbør av og til, men du finner ikke snø om du leter rundt Oslo eller i lavereliggende strøk.

– Man må nok opp mot Lillehammer, Sjusjøen og andre vintersteder for å muligens finne snø neste uke. Du må litt opp i høyden, sier Moxnes.

Neste uke ventes det ingen større temperaturendringer i Sør-Norge, men kan bli litt kaldere – som naturlig er for årstiden. I nord vil temperaturene stige noe. (NTB)