Innenriks

Mer penger til tannhelse

REVIDERT BUDSJETT: Tannhelsetjenesten blir styrket med én million kroner, og Helseforum for kvinner blir reddet fra nedleggelse.

Det borgerlige byrådet i Oslo - bestående av Høyre, KrF og Venstre - er blitt enig med Fremskrittspartiet om revidert budsjett.

- Det er jeg veldig fornøyd med, fordi de fire borgerlige partiene viser at vi styrer byen. Det lover godt for borgerlig samarbeid inn mot 2015 og etter 2015, sier Høyres gruppeleder Øystein Sundelin til Dagsavisen.

Styrker helsetilbud

Dagsavisen skrev i forrige måned at 14.000 skolebarn i Oslo står i tannlegekø. I revidert budsjett blir tannhelsetjenesten styrket med én million kroner, og det er enighet om at styrkingen skal følges opp neste år.

- Tannhelsen har kommet på etterskudd, sånn skal det ikke være, sier Sundelin.

For en snau måned siden skrev Dagsavisen at 700 kvinner kan miste helsetilbudet, fordi Helseforum for kvinner lå an til å bli nedlagt. Helsetilbudet, som har brukere i alle aldre og som retter seg spesielt mot minoritetskvinner, er nå reddet etter avtalen byrådet har inngått med Frp.

Partiets gruppeleder Carl I. Hagen var klar på at han ville kjempe for at tilbudet skulle bestå. Nå har avtalen sikret Helseforum for kvinner 1,145 millioner kroner, samme sum som ble kuttet i årets budsjett.

- Vi er veldig takknemlige. Nå fortsetter vi hele året, sier daglig leder Nina Torgersen.

- Jeg tror medieomtalen av denne saken har vært veldig viktig for å informere om hvor bra dette er for disse kvinnene. Det er et fantastisk tilbud som bidrar til at flere kommer i jobb, sier Marianne Borgen (SV).

Mer til brannvesenet

I det reviderte budsjettet bevilges det også 26,7 millioner kroner til å fullfinansiere nytt motorsenter og skatehall på Haugenstua. Bogstad vinterparadis får 10,7 millioner friske kroner til sluttføring av kunstisbanen, og partiene har også satt av 1,5 millioner kroner til ny treningspitch for cricket på Rommen.

For å styrke beredskapen i byen tilføres Brann- og redningsetaten 3 millioner kroner for å øke bemanningen, og 10 millioner kroner til å kjøpe bedre utstyr. Det opprettes også en tilskuddsordning på 3 millioner kroner til treningstilbud på eldresentrene.

samfunn@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen