Innenriks

Mener Ap-toppen er på dypt vann

SVØMMING: - Aldri har en byråd levert så mange konkrete forslag for å forbedre svømmeopplæringen som meg, sier Guri Melby (V).

Miljø- og samferdselsbyråden i Oslo er i harnisk etter at varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) kritiserte henne og Venstre i Dagsavisen fredag.

Rieber-Mohn påpekte da at Venstre flere ganger har stemt ned Ap-forslag som kunne ha ført til et bedre svømmetilbud i Oslo.

Tematikken er blitt høyaktuell etter en rekke druknings­ulykker i sommer. Så sent som fredag ble en ti år gammel gutt funnet livløs i forbindelse med bading i Arendal.

Men Melby synes altså at det ikke er noen grunn til at Rieber-Mohn skal kritisere henne.

- Den første store saken jeg leverte fra meg, var en bademelding i desember. Siden har bystyret jobbet med den, og sist onsdag ble det fattet vedtak i bystyret. Vedtaket innebærer et nytt hovedbad og tre nye områdebad. Neste steg blir å få gjennomført det som blir tidenes løft for bade- og svømmetilbudet i Oslo, sier Melby.

Hun mener forslagene som Ap har fremmet, har hatt lite for seg.

- Partiet fremmet blant annet et forslag om å gjenåpne Manglerud bad uten å sette av én krone til rehabilitering av badet. Et slikt uansvarlig forslag kunne vi ikke stemme for, sier Melby.

tor.sandberg@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen