Nyheter

... men sommeren var bare på besøk

August fikk en bra start. Men det ser ikke ut til å holde seg.

Endelig! Flere hele dager på rad med solskinn i Oslo! Det måtte være for godt til å være sant.

- Det var fint i går, men så er det tilbake til regn, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Vibeke Thyness.

Og regn vil det fortsette å være.

- Vi ser ikke starten på noe stabilt godvær ennå, vi gjør ikke det. Vårt beste råd er at man får benytte seg av godværet mens det er her, sier meteorologen.

Sikret seg i Bulgaria

Det rådet fulgte Elisabeth Aarrestad (45) og Kristin Aarrestad (11), som nøt siste rest av godværet i går ettermiddag. De har vært på besøk i Oslo fra Stavanger, og har nytt godt av fine dager mens de har vært i byen.

- Ellers synes jeg det har vært dårlig i år. Det har vært noen fine dager, men det er ikke stabilt, godt vær sånn som det var for noen år tilbake, sier Elisabeth.

Hun forteller at de sikret seg sin porsjon med godvær ved å reise Bulgaria.

- Det er jo blitt sånn at man må planlegge for å sikre seg litt sommer, sier hun.

Gråvær, godvær, gråvær

Det kan de ha gjort lurt i. Slik det ser ut nå, blir heller ikke august en måned å regne med dersom man ønsker å se mye til sola.

- Vi har varsler til og med neste fredag. Og det ingen kanonutsikter i løpet av den perioden, sier Thyness.

Hun forteller at det blir mest sjanse for nedbør i starten av neste uke. Deretter blir det lengre avstand mellom lavtrykkene - og kanskje litt sol, hvis vi har flaks. Størst mulighet for sol har vi fredag denne uka, før regnet tar over igjen på lørdag.

- Jeg satset liksom alt på at august skulle bli bra, jeg.

- Ja, det ville vært en slags rettferdighet i det, ikke sant? Men jeg er redd været ikke tenker sånn, sier Thyness og forteller at det været som har vært i sommer, er det været vi kan regne med å få utover. Med andre ord: det ene lavtrykket etter det andre. Det gjelder over hele landet.

- Blir dere ikke lei av å melde dårlig vær?

- Vi, som alle andre, liker en skikkelig sommer. Det er mye enklere å melde været hvis det er et stabilt høytrykk, sier Thyness og foreller at drømmeværet er et blokkerende høytrykk som gjør at været som må meldes begrenser seg til sol og «grader av skyer».

- Ustabile værtyper, derimot, gjør det vanskelig å være spesifikk. Det går ut over presisjonen og timingen. Og vi liker jo å være så etterrettelige som mulig, sier hun.

Mer fra Dagsavisen