Mæland: Veldig provoserende å høre at kriminelle misbruker støtteordninger

Politiet i Oslo fortalte onsdag justisminister Monica Mæland (H) at kriminelle med en rekke virkemidler misbruker støtteordninger hos Nav og Skatteetaten.

Saken er oppdatert

– Det er altså støtteordninger vi har etablert for at folk skal ha råd til mat og bolig i en vanskelig situasjon, sa Mæland på regjeringens pressekonferanse onsdag.

Hun understreket at de kriminelle vil bli straffet og tatt,

– Jeg synes det er veldig provoserende å høre at kriminelle utnytter denne situasjonen. Heldigvis bruker politiet, Skatteetaten og Nav store ressurser på å avdekke denne typen kriminalitet. De kriminelle kommer til å bli tatt, og de kommer til å bli straffet.

Høstferien

Helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet kunne fortelle at ferien vi står foran nå, altså høstferien kan gjennomføres opmtrent som vanlig.

– Høstferien ikke i fare, sa han.

I vår ble det innført hytteforbud. Før høstferien er tilnærmingen helt motsatt, og helsedirektør Bjørn Guldvog oppfordrer til fjell- og hytteturer, skriver NTB.

Dermed kan altså folk dra på turer i skog og mark og dra på hytta.

– For de av dere som har tenkt å dra på tur i Norge, er det helt i orden – reis på fjellet eller hytta med god samvittighet, sa han på koronapressekonferansen onsdag ettermiddag.

– For dere som er hjemme mens skolen er stengt, er det fortsatt rom for å finne hyggelige ting der ikke mange mennesker samles på samme sted, sa han videre.

Guldvog pekte videre på at han tror høstferien kan bidra til å redusere kontakthyppigheten mellom folk fordi de ikke er på jobb eller skole, melder NTB.

Takker folk flest

Helseminister Bent Høie (H) gir «folk flest» æren for at Norge ikke er enda hardere rammet av koronapandemien.

– Folk flest gir ikke blaffen. Folk flest tar ansvar, sa Høie da han innledet under regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag ettermiddag.

Han poengterte at Norge nå er et annerledesland – med større åpenhet og lavere smitteomfang enn de fleste andre land.

– Takket være folk flest har den norske strategien fungert så langt. Takket være folk flest har vi greid å holde smitten lav og samfunnet åpent så langt, sa han.