Innenriks

Medier: Tina Bru er innstilt som ny nestleder i Høyre

Nominasjonskomiteen i Høyre har innstilt Norges nye olje- og energiminister Tina Bru (33) til å erstatte Bent Høie i Høyres toppledelse, melder flere medier.

ru er pekt ut av nominasjonskomiteen som ny nestleder i Høyre, får Stavanger Aftenblad opplyst av kilder med innsikt i prosessen. Det samme sier kilder til VG.

Dette betyr ikke at hun er formelt valgt, men Erna Solbergs utpekte stjerneskudd er blitt viet mye tillit over tid. Alt tilsier at valget på landsmøtet derfor blir en ren formalitet, skriver Aftenbladet.

Hele Høyre-ledelsen inklusive statsminister Erna Solberg er på valg når landsmøtet går av stabelen 27. til 29. mars. Både Solberg og nyutnevnt finansminister Jan Tore Sanner, som er 1. nestleder, har begge ønsket gjenvalg, mens helse- og omsorgsminister Høie har takket nei.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Karriere

Bru har gjort en bratt karriere i Høyre. I 2013 ble hun valgt inn på Stortinget fra Rogaland og satt i energi- og miljøkomiteen fram til hun ble utnevnt til olje- og energiminister 24. januar.

Samme måned sa en sentralt plassert Høyre-kilde til Aftenbladet at det ikke er mange reelle kandidater igjen til nestlederrollen enn Tina Bru.

Bru sitter i Høyres toppledelse og leder Høyres kvinneforum. Hun har imidlertid varslet at hun vil frasi seg dette ledervervet.

Les også: Medier: Tina Bru (H) blir ny olje- og energiminister

Mer fra Dagsavisen