Innenriks

Mazyar Keshvari dømt til sju måneders fengsel i ankesak

Eidsivating lagmannsrett er enige i tingrettens utmåling av straffen mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari og forkaster anken fra statsadvokaten.

– Det er bra at påtalemyndighetens anke ble enstemmig forkastet. Nå håper vi saken er avsluttet, skriver Keshvaris forsvarer John Christian Elden i en SMS til Dagens Næringsliv.

Lagmannsretten la blant annet vekt på at Keshvari tilsto i saken.

Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari ble i Nedre Romerike tingrett 23. oktober 2019 dømt til sju måneders fengsel etter at Aftenposten avslørte at han hadde levert falske reiseregninger til Stortinget gjennom flere år.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Statsadvokaten mente straffen var for mild og anket dommen. Påtalemyndigheten mente Keshvari burde dømmes til halvannet års ubetinget fengsel for å ha levert 73 fiktive reiseregninger for totalt 450.000 kroner.

Aftenposten avslørte i 2018 at Keshvari hadde fått utbetalt penger for å dekke en rekke reiser som ikke har funnet sted. Både tingretten og lagmannsretten la til grunn at Keshvari hadde tilegnet seg 450.000 kroner urettmessig. Pengene er tilbakebetalt.

Les også: Slik kan Oslos nye bydel bli – hvis forhandlingene ikke strander før sommeren (Dagsavisen+)

Mer fra Dagsavisen