Nyheter

Mann siktet for grove nettovergrep mot barn på Filippinene

En mann er av politiet i Troms siktet for en rekke grove nettovergrep mot barn under 14 år på Filippinene. Flere barn er reddet fra overgrep, ifølge politiet.

1. juli ble en mann hjemmehørende i Troms politidistrikt siktet for flere tilfeller av seksuell omgang med barn under 14 år. Mannen ble pågrepet i februar 2018 og har sittet varetektsfengslet fram til april 2019.

– Den siktede er en mann i 50-årsalderen, sier politiadvokat Linn Rognli Hansen i Troms politidistrikt til NTB.

I en SMS til NTB skriver mannens advokat, Olav Eriksen, at hans klient er kjent med den utvidede siktelsen.

– Han har ikke erkjent straffskyld i henhold til siktelsen. Ut over dette har jeg på nåværende tidspunkt ingen kommentar til det politiet har informert mediene om i dag, skriver Eriksen.

«Særlig krenkende måte»

Ifølge siktelsen skal overgrepene ha foregått over nett og ha vært begått på en «særlig krenkende måte».

Mannen er også siktet for å ha medvirket til at noen har hatt seksuell omgang med barn under 14 år, samt ha fått et barn til å utføre seksuelle handlinger på seg selv.

– I siktelsen som foreligger per nå mener politiet at det har vært overgrep tilbake til 2013, sier politiadvokaten.

– Berget barn fra videre overgrep

Kripos har bistått under etterforskningen og samarbeidet med filippinsk politi, som forrige uke aksjonerte mot en sted der det skal ha skjedd overgrep. Minst to personer er pågrepet, mistenkt for å ha befatning med saken, skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge politiet har etterforskningen berget barn fra videre overgrep. En fem år gammel jente er hentet ut, men politiet har fått antydninger om at det kan være flere.

– Det har vi ikke fått verifisert, og vi avventer mer informasjon fra filippinsk politi, sier politiadvokat Linn Rognli Hansen.

Mer fra Dagsavisen