Fellesforbundets leder Arve Bakke. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

LO kan godta null øre i lønnstillegg

Landsorganisasjonen kan ta til takke med null øre i sentralt tillegg i årets lønnsforhandlinger. LO begrunner det med den usikre situasjonen i norsk økonomi og industrien.

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) opplyste onsdag til VG at arbeidsgiverne kan tilby kun mellom 25 og 50 øre i generelt tillegg i vårens lønnsoppgjør, men LO mener det er greit å si nei takk selv til et så lite tillegg.

– Når situasjonen i norsk økonomi og vår industri er slik at det uansett vil dreie seg om ører i generelt tillegg i årets justeringsforhandlinger, må vi se et større bilde, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke til VG.

Fellesforbundet er det største LO-forbundet i privat sektor og organiserer de industriansatte. Fellesforbundet er den drivende kraften i LOs lønnsoppgjør.

– Derfor kan det være greit med null øre i generelt tillegg, hvis det kan gi en konsesjon inn mot neste års hovedoppgjør, sier Bakken.

Samtidig forventer han at arbeidere i bedrifter som går godt, får gode lokale oppgjør i de lokale forhandlingene.

– Det er ikke slik at det er eierne som skal stikke av med pengene som følge av at bedriftene tjener gode penger, blant annet som følge av den svake kronen, sier Bakken. (NTB)