Innenriks

Leter etter Sigrid på tredje dagen

Tross pøsende regnvær deltar også i dag over hundre frivillige i søket etter 16 år gamle Sigrid Schjetne.

Ifølge VG er det interessante funn som gjør at politiet ser på et nytt område fra Skullerudstua sørover mot Grønmo.

– Det er gjort interessante funn i dette terrenget som gjør at vi tar et grundigere søk, sier innsatsleder Thor Langli.

Søket ga natt til tirsdag ingen resultater. Det er gjort funn på Skullerud, men det er usikkert om det kan kobles til forsvinningen.

Over 400 frivillige møtte mandag opp på Østensjø for å delta i leteaksjonen, men de ble sendt hjem rundt midnatt. Klokken 10 samlet rundt 150 seg frivillige seg foran skolen til ny innsats.

Familiens talsmann Geir Strand sier at 16-åringens nærmeste selvsagt er svært glad for det store engasjementet lokalsamfunnet viser i saken.

– Håp og tro

Han sier at familien fortsatt håper på en løsning, selv om det nå er tre dager siden 16-åringen forsvant.

– Familien gjør seg sine tanker, men har fortsatt både håp og tro, sier Geir Strand til NTB

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant natt til søndag. Skoene og mobiltelefonen hennes ble funnet like ved en barnehage rett ved hjemmet hennes. Det ble dessuten hørt skrik i området i perioden da hun forsvant.

Skøyenåsen skole

Politiet opprettet tirsdag et møtested for letemannskaper og frivillige på Skøyenåsen skole. Der vil det også være et kriseteam som kan ta seg av folk som trenger noen å prate med.

– Der vil det være på plass folk som kan ta seg av dem som trenger noen å prate med. Jeg vet at det er mange som har mange spørsmål, sier politibetjent Frank Olsson til NTB.

Han sier at politiet fortsetter søket for full styrke.

– Vi prøver nye søksteiger, Bøler og retning Lutvann, det er fortsatt steder som er sperret av inne på Skullerud så der vil vi ikke at noen skal gå inn. Det er mange steiner som er snudd. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne, sier Olsson til NTB.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sa mandag at de fortsatt holder alle muligheter åpne og at etterforskerne nå forsøker å danne seg et bilde av Sigrid for å komme nærmere en løsning. Sigrid Giskegjerde Schjetne er også etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

Redningshunder

Natt til tirsdag var ekvipasjer fra Norske Redningshunder ute og lette etter 16-åringen. Tirsdag morgen kom det inn 18 uthvilte hunder og hundeførere, klare til nye søk i terrenget rundt Østensjø.

– Tirsdagens søk vil bli ganske likt mandagens. I samarbeid med politiet vil Norske Redningshunder kartlegge aktuelle områder og steder hvor det kan være interessant å lete etter jenta, ifølge operativ leder for Norske Redningshunder, Espen Lindgren.

Også Norsk Folkehjelp er satt inn i søket.

Mer fra Dagsavisen