Innenriks

Lederkonflikt i politiforbundet

Nestlederen i Politiets Fellesforbund tar gjenvalg på landsmøtet selv om han ikke klarte å kaste Arne Johannessen.

Nestleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund (PF) ønsket tidligere i høst å utfordre forbundets mektige leder, Arne Johannessen, om ledervervet på landsmøtet.

Men under en samling for lokallagsledere på Vettre i Asker i september trakk Bolstad sitt kandidatur som leder. Samtidig sa han at han ikke ønsket å fortsette som nestleder. Kort tid før landsmøtet, som går av stabelen i Molde om to uker, sto dermed forbundet uten en nestlederkandidat.

Men nå skriver Politiforum at Sigve Bolstad likevel ønsker å stille som nestleder.

Les også: Rå maktkamp i politiforbundet

Åpen konflikt

Bolstad sier til Politiforum at samlingen på Vettre i september «ikke var PF verdig», men at han opplever prosessen i etterkant som god.

- Det har vært helt avgjørende for meg at Arne Johannessen og de andre tillitsvalgte har forståelse for beslutningene om å trekke oss. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger etter Vettre og opplevde en berettiget tilbakemelding om at man vil hverandre godt, sier han.

«Sår i organisasjonen»

- Etter Vettre har det vært et åpent sår i organisasjonen som måtte leges. For PF har det vært en kritisk situasjon som vi måtte finne en løsning på. På bakgrunn av det som skjedde på Vettre, har jeg stor forståelse for at Sigve Bolstad da valgte å trekke seg, sier Arne Johannessen til Politiforum.

Han legger til at han nå er glad for at Bolstad likevel vil fortsette som nestleder.

havard.therkelsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen