Innenriks

«Ledelsen var fraværende»

Ingen brydde seg om sikringsprosjektet av Regjeringskvartalet, mener mannen som hadde ansvaret.

Forklaringen som avdelingsdirektør Christian Fredrik Horst har gitt til 22. juli-kommisjonen, står i skarp kontrast til statsråd Aasruds forklaringer, skriver Aftenposten.

Horst ledet fra 2005 prosjektet «sikring av regjeringskvartalet», og feller i sin forklaring en streng dom over statsråden, regjeringen og sine egne toppsjefer.

«Han oppfattet at ledelsen, både den administrative og politiske, var ganske fraværende i prosjektet», står det i det referatet fra 22. juli-kommisjonen, ifølge avisen. Regjeringen har hemmeligstemplet Horsts forklaring.

Aasrud har forklart at hun ikke ble informert av sitt eget embetsverk, men Horst sier ingen av sjefene, verken statsråder eller departementsråder, brydde seg om arbeidet han gjorde, selv om dette skulle ha høyeste prioritet.

22. juli-forklaringene til toppsjefene i departementet, politiet, PST og underliggende etater er hemmeligstemplet av regjeringen av hensyn til intern saksforberedelse.

Kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Anders Anundsen (Frp) tviler på om begrunnelsen for hemmelighold av 22. juli-forklaringene holder juridisk, og varsler en omfattende høring når komiteen skal behandle 22. juli-redegjørelsene.

Mer fra Dagsavisen