Innenriks

KS vil fortsette forhandlingene

MULIG LØSNING: Kommunene skal være villige til å strekke seg langt for å få lærerne tilbake til forhandlingsbordet.

- Hovedstyret i KS beklager at lærerstreiken rammer titusenvis av elever, sier styreleder i KS Gunn Marit Helgesen (H). I går møtte hun pressen i Kommunenes hus i Oslo.

Nå strekker KS ut en hånd til lærerorganisasjonene i håp om å få de streikende tilbake til forhandlingsbordet. I morgen blir 2.200 nye lærere tatt ut i streik - og KS er presset både fra regjeringen og de mange tusen som rammes av streiken for å finne en løsning.

- Det er viktig å raskest mulig få en slutt på streiken, sier Helgesen.

Mer undervisning

Hun forteller at KS nå vil spille ut konkrete forslag til løsning til lærernes organisasjoner i håp om å finne en løsning. Ifølge TV 2 skal KS være villige til å droppe kravet om tilstedeværelse på skolen 37,5 timer. Dermed kan en løsning på streiken nærme seg.

I en uttalelse sier KS‘ hovedstyre at de har forståelse for at lærerne er frustrerte over flere år med skolereformer og økt krav til rapportering.

Etter det Dagsavisen erfarer skal en mulig løsning være at KS ber regjeringen og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) legge penger på bordet for å kjøpe lærerne ut av administrative oppgaver - slik at de kan frigjøre tid til å undervise.

- Vil dere diskutere dette som en mulig løsning?

- Det kan være ting vi diskuterer, sier Helgesen til Dagsavisen.

SV skeptisk til forslaget

SVs representant i KS‘ hovedstyre, Ivar Johansen, stemte som eneste representant avholdende til det nye forslaget som skal presenteres for lærerne.

- Jeg ønsker at gjeldende arbeidstidsavtale skal opprettholdes. Forslaget i dag er noe annet enn det, sier han til NTB.

Johansen mener KS kan skade norsk skole i mange år dersom de forsøker å tvinge gjennom en arbeidstidsreform som er uønsket blant lærerne.

havard.therkelsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen