Krisemåling for Kristelig Folkeparti og Venstre

Kun Venstre har lavere oppslutning enn KrF.

KrF får en oppslutning på 2,4 prosent i en fersk meningsmåling. Ingen måling siden etterkrigstiden gir lavere oppslutning til partiet.

Det viser en måling som Norstat har utført for Vårt Land.

Under halvparten av KrF-­velgerne fra forrige valg sier de ville stemt på dem i dag. Det eneste partiet som ligger dårligere an er Venstre med 1,8 prosent.

– Det er i ferd med å bli et spørsmål om disse partienes overlevelse. KrF ville hatt ett mandat, Venstre to. Og dette er ikke den eneste målinga som ­viser dette bildet, sier valgforsker Bernt Aardal.

Samtidig ligger snittet for alle KrFs målinger denne måneden an til å bli historisk lav. Ifølge Aardal kan den lande på rundt 3,4 prosent. Partiet mister velgere til både regjeringspartnerne Høyre og Frp og til Senterpartiet.

Aardal tror at den rekordlave målingen skyldes retningsvalget og partiets inntog i regjeringen.

– Vi har vært gjennom en utrolig krevende politisk prosess i høst, fokuset har ligget lite på ­politikk og mye på den. Nå står vi i KrF i situasjonen at vi må jobbe for å vise politikken vi ikke har fått fram, sier fungerende partileder Olaug Bollestad (KrF).

De øvrige partiene får denne oppslutningen i målingen: Arbeiderpartiet 26,6 (-0,3), Frp 12,1 (-0,4), Høyre 24,6 (+2,2), Rødt 4,9 (-1,3), Senterpartiet 14,3 (-1,7), SV 6,8 (+0,2), Venstre 1,8 (uforandret), MDG 4,3 (+1,3). (NTB)