Innenriks

KrFU-leder på topp

KrFU-leder Ida Lindtveit blir Akershus KrF sin listetopp til stortingsvalget neste år.

– Det blir veldig spennende. Jeg har jobbet mye opp mot stortingsgruppa som KrFU-leder også. Nå gleder jeg meg over å få sjansen til å fortsette mitt politiske arbeid fra Stortinget, sier Lindtveit (23) til Dagsavisen.

Hun forteller at en av sakene hun allerede har fått gjennomslag for, er en opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse.

Les også: KrFU-leder raser mot eget mannstungt parti

Grønt og lokalt gjennomslag

Lindtveit er også opptatt av å bli en tydelig Akershus-representant.

– De fleste Akershus-representantene sitter faktisk i utenrikskomiteen i dag. Jeg er mer interessert i å være i en komité der jeg kan jobbe aktivt for Akershus-saker, sier hun og framhever miljø og bærekraft som viktige politiske områder for henne.

– Som KrFU-leder har jeg vært opptatt av å stå for en bærekraftig økonomisk linje. Det henger tydelig sammen med det forvalteransvaret KrF setter høyt. Det samme gjelder i klima- og miljøpolitikken. Her mener jeg KrF kan bidra til at det blir mindre «pekefingerpolitikk», samtidig som vi er et aktivt miljøparti, sier hun.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Flere om plassen

Leder av nominasjonskomiteen, Hildur Horn Øien i Akershus KrF, er fornøyd med innstillingen.

– Ida er en respektert og erfaren politiker, til tross for sin unge alder. Hun har erfaring fra kommunestyret i Oppegård i tillegg til erfaring som KrFU-leder nasjonalt. Hun er også en modig politiker som tør å si partiet midt imot i enkeltsaker, samtidig som hun er tro mot KrFs verdisyn, sier Horn Øien, som også er godt fornøyd med balansen på lista der rettsmedisiner Torleiv Ole Rognum er innstilt på andreplass.

KrF-nestleder Dagrun Eriksen var ønsket som listetopp av Bærum KrF, men har ikke lansert seg selv som kandidat. På spørsmål om hun ønsker å stille til Stortinget, og i så fall fra hvor, har Eriksen svart:

– Det har jeg ingen kommentar til. Min jobb nå er som nestleder, og det står fast fram til mai 2017.

Les også: Solhjell og Holmås sier nei til gjenvalg

Mer fra Dagsavisen