KrF-lederen vil lokke Sp bort fra rød side: – Vi vil heller lytte til folket, svarer Vedum

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener KrF-lederens invitasjon heller er et forsøk på å skremme velgere bort fra Senterpartiet.

Av Helge Rønning Birkelund, FriFagbevegelse

Invitasjonen fra KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad kom imidlertid ikke overraskende på Sp-lederen.

– Alle vil jo samarbeide med oss om dagen, sier Trygve Slagsvold Vedum til FriFagbevegelse.
Selv Fremskrittspartiet har gjort framstøt de siste dagene. Sist helg var det altså KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad som sa til Klassekampen at Senterpartiet bør vrake venstresida og samarbeide med KrF i stedet.

– Vi har hatt mye godt samarbeid opp gjennom, og vi har mye enighet om ulike saker i dag. Derfor synes jeg Sp bør finne tilbake med KrF, sa Kjell Ingolf Ropstad.

Les også: Fersk undersøkelse: Se det rødgrønne alternativet flest ønsker seg

– Ropstad valgte Høyre

Trygve Slagsvold Vedum mener det politisk er et stort gap mellom KrF og Senterpartiet så lenge KrF sitter i regjering med Høyre og er avhengig av Frp for å få flertall i Stortinget.

– Poenget er at Ropstad selv har valgt Frp og Høyre. Han har valgt en kurs som går en helt annen retning enn hva vi ønsker.

Han har sørget for at vi har fått monsterfylket Viken, fratatt arbeidsfolk pendlerfradrag, sørget for at de som må bo på brakker får mer i skatt og at sjøfolk skattlegges for hyretillegget. Kjell Ingolf Ropstad har glemt å lytte til folket, sier Vedum.

– Vanlige folk har fått dårligere råd, mens direktørlønningene har gått opp. Politikkens mål er sakene. KrF har bidratt til at forskjellene mellom by og land har økt. Regjeringen som KrF er en del av har en kurs vi ikke ønsker landet skal gå til, legger han til.

Les også: Frp gjør hopp - Ap rykker fra

Samme i seks år

Ifølge Klassekampen skjønner ikke Ropstad hva Senterpartiet har å hente fra Rødt, SV og MDG. Sp-lederen mener dette er helt irrelevant for hvor Senterpartiet står i politikken.

– Vi vil ha en regjering som består av Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Vi mener at i den utviklingen som vi trenger i hele Norge, er disse to partiene kjernen i det. Vi har sagt dette i seks år og tre måneder, mens KrF har sagt mye forskjellige i løpet av disse årene.

– Dagens regjering baserer seg på Frp, og det eneste som har skjedd er at Frp har overtatt rollen til Venstre og KrF, samtidig som de forsøker å distansere seg fra regjeringen. Frp garanterer for Erna Solberg som statsminister, selv om de bruser litt med fjæra akkurat nå. Retningen og kursen er akkurat den samme som før, mener Sp-lederen.

Landskonferanse

KrF avholdt si landskonferanse på Gardermoen sist helg. Kjell Ingolf Ropstad vil gjerne finne sammen med andre partier fra sak til sak i Stortinget hvis det ikke er mulig med Frp.

Statsbudsjettet må imidlertid de fire partene bli enige om. Og den nye regjeringen bestående av Høyre, KrF og Venstre skal styre på grunnlag av Granavolden-erklæringen som Frp var med på.