Frps innvandringspolitiske talsperson, Mazyar Keshvari, avviser KrFs krav om en mer human asyl- og innvandringspolitikk. Keshvari mener KrF mangler ryggrad. FOTO: HELLE GANNESTAD

«KrF er et lite tulleparti»

STATSBUDSJETT: KrFs kamp mot beinhard asylpolitikk blir møtt med raseri i Frp. Mazyar Keshvari (Frp) avviser blankt omkamp om innvandringspolitikken.

- Vi skal ikke ha nye forhandlinger om en avtale vi har gått gjennom både i Nydalen og senere. Dette viser at KrF er et lite tulleparti. Når det blir trøkk på ting de har vært med på i avtalen, så gir de etter, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, til Dagsavisen og legger til:

- KrF har ikke all verdens ryggrad. Det synes også på meningsmålingene.

I dag legger KrF fram sitt alternative budsjett på Stortinget. I går sa KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagsavisen at partiet er klare til å bruke budsjettet til å stanse Frps hardkjør i flyktning- og asylpolitikken.

 

Smerter samarbeidet

Helt siden Nydalen har utlendingsfeltet vært et smertepunkt i samarbeidet mellom regjeringspartiene og Venstre/KrF.

Nå tar KrF penger fra mange Frps budsjettseirer fordi de er lei at deres egne seirer i utlendingsavtalen treneres. Blant annet sendes asylbarn ut av landet i rekordfart. KrF vil at:

* Nytt utlendingsinternat på Trandum stanses.

* Tempoet i utsendinger av asylsøkere bremses ved blant annet å kutte penger til Politiets utlendingsenhet.

* Antallet kvoteflyktninger dobles fra 1.500 til 3.000.

Fremskrittspartiet er oppgitt over kravene til KrF.

 

Kastes ut i rekordfart

Mazyar Keshvari mener KrF skal få ha sine prioriteringer. Men alt regjeringspartiene har lagt inn i budsjettet, er i tråd med samarbeidsavtalen, påpeker Frp-politikeren.

Han reagerer på at Hareide vil skru ned tempoet i uttransporteringen av mennesker som ikke har fått opphold i Norge. Den siste tida har tallet på uttransporteringer skutt i været - også når det gjelder barn.

- Å tro at man får en mer human innvandringspolitikk ved å la mennesker som bryter norsk lov hver eneste dag være her, vitner om at KrF er ute og kjører, sier Keshvari.

 

Les også: Strammer inn for alle pengene

 

Avviser amnesti for barn

Stortingsrepresentanten avviser at de vil stanse utsendelsene av asylbarn i påvente av at et nytt regelverk, som kan gi mange opphold, skal komme på plass.

- Vi kan ikke stoppe opp og la alle som kommer til Norge bli her fordi de har barn. Grunnløse asylsøkere bruker skattebetalernes penger og bidrar også til økt kriminalitet.

Mandag begynner budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF på Stortinget. Der er det ventet svært tøffe tak for å bli enige om statsbudsjettet for 2015.

havard.therkelsen@dagsavisen.no