Innenriks

KrF angriper Ap

Knut Arild Hareide er svært lite fornøyd med Aps svar om mindreårige asylsøkere.

– Arbeiderpartiet kan bidra til å endre situasjonen for disse barna. Derfor bør Stein Erik Lauvås ta ansvar i stedet for å snakke seg bort, sier KrF-leder Hareide.

I gårsdagens Dagsavisen gikk KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande ut med en felles bønn til Ap og Høyre: De ba de store partiene om å snu, og bli med å endre reglene for midlertidig opphold til enslige mindreårige asylsøkere og reversere en av innstramningene i asylforliket på Stortinget, nemlig at rimelighetsvilkåret er fjernet.

Arbeiderpartiet var imidlertid ikke veldig begreistret, og Lauvås svarte med å påpeke at det tross alt er KrF og Venstre som har sørget for at dagens regjering er ved makten.

Les også: – Jeg gråter nesten hver dag

– Prøver å frasi seg ansvar

Det svaret provoserer Hareide:

– Lauvås prøver å frasi seg ansvar for den uforsvarlige situasjonen som mange enslige mindreårige asylsøkere nå opplever, ved å vise til at det er KrF og V som har en samarbeidsavtale med regjeringen. Det er et merkelig utspill, som gir liten mening. Det er jo Ap og Lauvås sammen med Sp som har støttet regjeringens politikk på dette området, ikke KrF og Venstre. Snur Arbeiderpartiet, så endres flertallet, sier han til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Noe må gjøres

Han fortsetter:

– Arbeiderpartiet støtter midlertidig opphold for enslige mindreårige asylsøkere over 15 år og støttet fjerningen av rimelighetsvilkåret for internflukt. Ap gir altså regjeringen flertall for en politikk som går ut over barns psykiske helse, læring og integrering – og som fører til at mange barn forsvinner fra mottakene. Tilbakemeldingene fra verger og andre som er i kontakt med disse barna er entydige og alvorlige: Noe må gjøres.

Les også: Ber Ap og Høyre om å snu

Mer fra Dagsavisen