Jan Bøhler (Ap). FOTO: JOACIM JØRGENSEN

Krever beredskapssenter nå

Jan Bøhler (Ap) ber sin egen justisminister skjære gjennom og få på plass et beredskapssenter ved Alna i Oslo raskest mulig.

- Dette har tatt for lang tid, nå må vi få et beredskapssenter på plass, sier justispolitisk talsmann for Arbeiderpartiet og leder av Oslo Ap, Jan Bøhler.

Han ber nå sin egen regjering og justisminister Grete Faremo (Ap) banke gjennom et beredskapssenter for Delta med helikopterbase, treningsfelt, bombegruppe og hundegruppe på Alna i Oslo.

 

Kommer i statsbudsjett

Bøhler er bekymret for at beredskapssenteret, som er utredet siden 2001, skal bli en ny Grubbegata-sak, med manglende beslutningsevne.

Problemet har vært at tomta, som ligger øst for krysset mellom Nedre Kalbakkvei og Østre Aker vei, har vært aktuell for utbygging av godsterminalen på Alna. Nå mener Bøhler beredskapshensyn må veie tyngre enn jernbaneutbygging 40-50 år fram i tid.

Samferdselsdepartementet og Justisdepartementet har ikke klart å enes om saken, men nå kan det komme en avklaring i statsbudsjettet allerede i høst.

Dagsavisen erfarer at det nå jobbes inn mot Statsministerens kontor for å få banket gjennom beredskapssentret. Torsdag møtes regjeringen til budsjettkonferanse. Her kan beredskapen bli en av hovedsakene, forteller sentrale kilder i Arbeiderpartiet.

 

På høy tid

Partiet vil nå fremme konkrete tiltak i statsbudsjettet for å vise handlekraft etter den knusende kritikken av beredskapen. Statsministeren, justisministeren og samferdselsministeren skal alle være innstilt på å få banket gjennom saken så raskt som mulig.

- Tiden for å ta en beslutning er nå overmoden. Dette ligger hos Samferdselsdepartementet og Justisdepartementet, sier Bøhler og ber Faremo skjære igjennom.

- Nå må Samferdselsdepartementet gi etter. Regjeringen må beslutte dette. Vi trenger ikke flere utredninger, sier han.

Frp-leder Siv Jensen uttalte til NTB i går at hun mener regjeringen må sette av penger til et beredskapssenter for politiet i statsbudsjettet, og at hun forventer løfte om penger når Faremo holder sin redegjørelse i dag.

havard.therkelsen@dagsavisen.no