Advokat Brynjar Meling og hans klient mulla Krekar møter neste uke i Oslo tingrett i forbindelse med klagen på at politiet har vedtatt å tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Dette bildet er fra rettssaken mot Krekar i 2012. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX

Krekar skal bo på Kyrksæterøra

Mulla Krekar pålegges meldeplikt og skal bosettes på Jarlen asylmottak på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag, opplyser UDI til Aftenposten.

Presserådgiver John Olav Kroken i UDI bekrefter overfor Aftenposten at mulla Krekar skal plasseres ved Jarlen asylmottak som drives av Hero.

Jarlen mottakssenter er et delvis desentralisert mottak med totalt 209 plasser, står det på mottakets hjemmesider.

Ifølge vedtaket fra politiet må også mulla Krekar til en hver tid befinne seg innenfor Hemne kommunes grenser.

58 år gamle mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, slipper til helgen ut fra Kongsvinger fengsel etter å ha sonet en dom på to år og ti måneder for trusler mot Erna Solberg og tre kurdere.

Advokat Brynjar Meling varsler rettslige skritt for å stanse avgjørelsen om å tvangsbosette mulla Krekar på Kyrksæterøra.

– Det er åpenbart at Kyrkeseterøra er en plassering vi ikke kan godta. Det ligger langt utenfor det som er akseptabel avstand til Oslo, hvor familien hans bor, sier Meling til NTB.

Nær en time etter at nyheten om politiets beslutning eksploderte i mediene, hadde imidlertid advokaten fremdeles ikke fått det offisielle vedtaket fra politiet.

– Det gjør det litt vanskelig for meg å kommentere konkret hvordan vi skal følge opp dette, for jeg må gå gjennom vedtaket først, sier Meling.

Avstanden fra Oslo til Kyrksæterøra er om lag 52 mil, en kjøretur på sju-åtte timer.