Innenriks

Kraftig økning i antallet koronasmittede pasienter på norske sykehus

32 pasienter med påvist koronavirus var mandag innlagt på norske sykehus. Det er en økning på ni pasienter fra før helgen, og det høyeste tallet siden juni.

Ifølge oversikten til Helsedirektoratet har det ikke siden 2. juni vært like mange koronapasienter på norske sykehus. Da var det også 32 innlagte koronapasienter.

I tiden etter falt tallet på innlagte ned til et bunnpunkt på tre koronapasienter i slutten av juli. Siden den gang har det blitt flere koronapasienter igjen.

Blant de innlagte mandag får én av pasientene respiratorbehandling. Det er samme antall som fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Helse sør-øst har klart flest koronapasienter, med 25. Videre har Helse Midt-Norge tre, mens Helse vest og Helse nord har to hver.

Les også: Antall nya koronasmittede i Oslo halvert siste døgn

Det var ved midnatt natt til mandag registrert 15.523 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 58 meldte tilfeller siste døgn.

Det er noe lavere enn dagen før, da det ble registrert 78 nye tilfeller, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen