Innenriks

Koronakrisen sendte sykkelsalget til himmels

Salget av sykler har fått seg et kraftig oppsving på grunn av koronapandemien, som stengte både treningssentre og landegrenser.

I tillegg bidrar færre ledige seter på buss og bane til at flere sykler til jobben. Det har gitt rekordsalg av sykler i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Storkjeden XXL opplyser at den regner med en omsetningsvekst på mellom 25 og 30 prosent i andre kvartal sammenlignet med fjoråret.

Også de mindre butikkene har merket salgsvekst etter at koronakrisen rammet Norge. Bull Ski og Kajakk har økt sykkelsalget med 250 prosent i perioden fra 1. april til nå, sammenlignet med samme periode i fjor.

Les også: Tony fikk beskjed om å gå ut av køen fordi det var for mange innvandrere inne (Dagsavisen+)

Norsk Sportsbransjeforening bekrefter den kraftige økningen i sykkelsalget og mener det henger sammen med den spesielle våren.

– Vi merket tidlig når folk ble oppfordret til å ikke benytte trikker, busser og T-baner, at flere blåste støv av sykkelen sin. Det ble rapportert om lange køer hos sykkelverkstedene, sier leder Trond Evald Hansen til DN.

Bransjeforeningen har ikke tall på sykkelsalget til nå i år, men det ligger an til at salget av elsykler øker med 50 prosent fra i fjor.

Se også: Klimahuset til 90 millioner kroner endelig klart for åpning - bli med inn og ta en titt (Dagsavisen+)

Mer fra Dagsavisen